מגזין אגם

8 דברים שהורים עושים שמונעים מהם לתקשר עם הילדים

אם אתם מפרסמים מדי פעם תמונה של ילדכם לאחר שהבקיעו שער או מודיעים ברשת שבתכם זכתה בתחרות המתמטיקה, אנו מבינים. אתם גאים. עם זאת, כשאתם משתפים מידע אישי על המחזור הראשון של בתכם או על הנשיקה הראשונה של בנכם, אתם חוצים קו אדום.

 

שמרו על מערכת היחסים עם הילדים ע"י כך שתמנעו מהפעולות הבאות:

1. שיתוף יתר – Too Much Information

כן, יש דבר כזה (Too Much Information). חוקרים מאוניברסיטת וושינגטון ואוניברסיטת מישיגן חקרו הורים ואת ילדיהם בשנת 2016 וגילו שילדים רבים לא רק שמודאגים מזה שההורים שלהם משתפים ברשת אלא גם נבוכים ומתוסכלים. בנוגע לעניינים אישיים, הילדים שנחקרו, חשבו שהוריהם היו צריכים לשאול אותם אם זה בסדר לפרסם בטרם פרסמו ברשתות החברתיות.

2. הורות "מפלסת שלג"

הסרת כל המכשולים בדרכם של ילדכם – לא תעזור להם להשיג הצלחה. "עשיית הכל למען ילדך או הקלה שיטתית על סיטואציות מאתגרות, עשויה לעכב את ילדך", אומר שריל קנדי, פרופסור לפסיכיאטריה בבית הספר לרפואה של רוטגרס ניו ג'רזי. "ילדים צריכים ללמוד להתקדם. המוח שלהם צריך לעשות עיבוד פנימי של המצב."

קנדי ממליץ להורים לתת לילדיהם הדרכה במידת הצורך, אך מדגיש שלמעשה ביצוע העבודה עבורם זה דבר מעכב ולא מועיל.

3. הצלה לעיתים קרובות מדי

"כשלא נותנים לילד להיכשל זה מקשה על ההתפתחות", אומר פרופסור קנדי. "ה"הצלה" בכל פעם שילד נכשל מונעת מהילד את האופציה לנסות ולפתור בעיות בכוחות עצמו. זה לא אומר שאסור לנו ללמד אותם, אבל הם לא צריכים לצפות מאיתנו ההורים לפעול ולעשות במקומם."

4. הורות "הליקופטר"

הפיקוח על כל היבט בחיי הילד אינו מאפשר לו להיות עצמאי, לקבל החלטות ולתפקד בכוחות עצמו. מחקר משנת 2016 מאוניברסיטת פלורידה מצא כי להורות "הליקופטר" הייתה השפעה שלילית על בריאותם הנפשית של הצעירים, כולל השפעות עקיפות על חרדה, דיכאון וסיפוק.

5. הורות קיצונית

"בעוד שסגנון הורות קשוח או דיקטטורי, גורם למתח קיצוני של מערכות יחסים. כך גם רשלנות יתר או הורים "זורקים" – מכיוון שהילדים לא מקבלים את המבנה שהם צריכים", אומר קולודני-קראפט, יועץ רפואי קליני בתחום הסמים והאלכוהול ומייסד ומנהל קבוצת קראפט. "סגנון הורות מאוזן הוא סגנון בו ההורים מעודדים את ילדיהם להשמיע את רגשותיהם ולכבד אותם תוך כדי שהם עוזרים להם לנסח את הפתרונות שלהם בעצמם."

6. לתת להם לנצח

"כשהילדים קטנים אנחנו נותנים להם לנצח משחק מדי פעם, אבל הם לא צריכים לנצח כל הזמן", אומר קנדי. "לא לכולם (ולא כל הזמן) מגיע גביע רק על ההופעה. כשאנחנו מאפשרים לילדינו להיכשל, אנו מלמדים אותו על חוסן."

7. סטנדרט לא הוגן ולא הגון

הימנעו מכל ביקורת בנוסח של "למה אתה לא יכול להיות יותר כמו אחיך?" השוואת ילדכם לאחיהם יוצרת הפרדה שלילית ביניהם. "למד את ילדך להעריך את עצמו כאינדיבידואל", אומר קולודני-קראפט.

8. להגשים את עצמכם דרך הילדים

אל תסתמכו על זה שילדיכם יגשימו את חלומותיכם. אם קיוויתם להפוך לספורטאים, פוליטיקאים או רקדנים, אל תצפו שהילדים שלכם ירצו אותו דבר בחייהם. יש להם חלומות משלהם, שאתם חייבים לכבד.

מאמר מתורגם, באדיבות Parents.com

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *